Hoe goed ken jij jezelf nou eigenlijk?

Bepaalde ideeën of overtuigingen kunnen zich stevig in je verbeelding en gevoel verankerd hebben. 'Jij bent geen hoogvlieger, dus doorstuderen is niets voor jou.' Dat was tenminste wat je leraar je regelmatig vertelde. 'Jij komt nooit hogerop, want als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.' Je hoort het je moeder nóg zeggen. Maar ís dat ook echt zo? Hoe goed ken jij jezelf nou eigenlijk? Kom erachter tijdens een HorseClinic.

Belemmerend

Beperkende, en vaak opgelegde, overtuigingen kunnen je behoorlijk belemmeren in je dagelijks leven. Datzelfde geldt voor oude patronen. Je hebt het altijd op die ene bepaalde manier gedaan. Het is een automatisme geworden. Het heeft je gevormd tot wie je bent en hoe je op dingen reageert, maar of je daar nu echt gelukkig van wordt?

Gun jezelf die kans

Misschien schuilt eronder dat persoontje van jou wel een heel andere persoonlijkheid die dolgraag bevrijd wil worden. Die zich wil ontwikkelen en ontplooien. Waarom zou je jezelf die kans niet gunnen?

Een spiegel voorhouden

Je hebt iemand nodig die door die buitenkant heen prikt en precies de vinger op de zere plek legt. Iemand die jou als het ware een spiegel voorhoudt. Hoe vreemd het ook mag klinken, een paard is zo 'iemand'. Het paard 'vertelt' jou wat hij bij jou waarneemt. Puur en zonder waardeoordeel. Hij 'scant' jou, zoals hij dat ook met zijn soortgenoten in de kudde zou doen. Voor hem ben jij een open boek, dat hij heel eenvoudig kan lezen.

HorseClinic

Natuurlijk heb je een professional nodig die vertaalt wat het paard jou 'vertelt': een paardencoach. Tijdens individuele sessies kun je bepaalde issues of beperkende belemmeringen aanpakken, maar je kunt er ook een hele dag voor uittrekken en met behulp van een HorseClinic meer over jezelf te weten komen én er direct heel praktisch en oplossingsgericht mee aan de slag gaan.

Ervaren coach

Tijdens een HorseClinic, die een dag duurt en die je in een kleine groep volgt, ga je tijdens het coachingsdeel van de dag aan de slag met je ervaringen bij het paard. Daarbij word je begeleid door een ervaren coach. Het is elke keer weer zo bijzonder om te ervaren wat hierdoor wordt losgemaakt bij de deelnemers. Samen met de coach ga je op zoek naar wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten.

Inzicht krijgen

Je leert oude patronen en belemmerende overtuigingen herkennen. Wat belast jou en wat geeft je energie? Welke keuzes maak je om gelukkig te zijn en hoe ga je met pijn en afwijzing om? Het zijn zo maar een paar onderwerpen die aan de orde kunnen komen en waar je inzicht in krijgt.

Trainingsdag

De HorseClinic is heel leerzaam en waardevol, en kan een goede opstap zijn naar een gelukkiger toekomst. Van 9.30 tot 15.30 uur ben je bezig met inzicht krijgen in hoe jij in elkaar zit én hoe je daar praktisch en oplossingsgericht mee om kunt gaan. Tussen de middag word je verwend met een heerlijke lunch en verder kun je genieten van de mooie omgeving en alles wat je leert en ervaart.

Cadeautje

Ben je onzeker over je zelf, over wie je bent en wat je kunt? Gun jezelf een HorseClinic. Misschien is het wel het mooiste cadeau wat je jezelf kunt schenken.

HorseClinic – http://www.horsespirit.nl/#clinic-section

Teambuilding met paarden

Wanneer je verschillende mensen samenvoegt, vormen zij niet automatisch een team. Een team fungeert op basis van vertrouwen, de juiste rolverdeling, kennis en kunde, leiderschap en communicatie. Een goed functionerend team is van grote waarde, maar ontstaat niet vanzelf. Wanneer het niet zo lekker loopt, is het goed om eens in de spiegel te kijken. Een paard kan je die spiegel voorhouden.

Communiceren

Mensen communiceren op verschillende manieren met elkaar. In eerste instantie is dat natuurlijk met woorden, maar we geven elkaar ook op andere manieren signalen, bijvoorbeeld door onze lichaamstaal, het maken van oogcontact of door van gebaren.

Vechten of vluchten

Dat geldt ook voor ons gedrag in een groep. Als je het heel primitief bekijkt, vertonen we in onze contacten met anderen nog steeds, net als veel dieren, vecht- of vluchtgedrag. Het kan zijn dat jij het 'vechttype' bent en meteen in de defensie schiet, weerstand biedt of snel conflicten aangaat. Maar het kan ook goed zijn dat je juist het 'vluchttype' bent en risico's vermijdt en veranderingen het liefst uit de weg gaat. Hoe de verschillende groepsleden reageren, heeft zijn weerslag op het team.

Teambuilding

Je kunt je voorstellen dat het in een werksituatie veel uitmaakt of het team goed op elkaar is ingespeeld. Als alle neuzen dezelfde kant opstaan, wordt er optimaal gepresteerd. Zijn er echter onderlinge spanningen, dan heeft dat zijn weerslag op het werk. Er worden meer fouten gemaakt, het ziekteverzuim is hoger en de sfeer is niet optimaal. Dat is voor jou niet leuk, maar je werkgever wordt er natuurlijk ook niet blij van.

Spiegel

Teambuilding kan in zo'n geval helpen om de onderlinge verstandhoudingen beter te krijgen. En hoe kun je dat beter doen dan met behulp van paardencoaching? Een paard houd je een spiegel voor. Eerlijk en zonder vooroordelen. Door het uitvoeren van simpele opdrachten en activiteiten in het bijzijn van het paard wordt duidelijk wat ieders rol binnen het team is, welke kwaliteiten iedereen toevoegt en wat het gezamenlijk doel is.

Maskers gaan af

Misschien is die ene collega die altijd zo kortaf is, juist heel erg onzeker. Tijdens zo'n sessie komt dat dan ineens naar voren. Een paard prikt namelijk meteen door maskers heen. Knelpunten

worden blootgelegd en er komt meer begrip voor elkaar. Dat zie je bij mensen die al lang met elkaar samenwerken, maar ook bij mensen die bijvoorbeeld na een fusie bij elkaar worden gezet. Vooral in dat laatste geval loopt het niet meteen lekker, en dan kan teambuilding echt het verschil maken. Maar daarnaast is teambuilding ook erg leuk om te doen, wordt er veel gelachen en is de sfeer vaak ontspannen.'

Het doet wat met je

Elke keer weer zie ik prachtige dingen gebeuren. Zo komt het regelmatig voor dat ik met een groep mensen start, en hen na zo'n sessie als hecht team zie vertrekken. Het is elke keer weer bijzonder wat er gebeurt, iedere teambuilding is weer anders, maar het doet wel wat met de mensen. En dat is waar ik het voor doe.

Niet lekker in je vel? Paardencoaching helpt!

Je bent op een punt beland, waarbij je niet goed weet welke kant je op moet. Is het verstandig om je studie af te maken of switch je toch naar een andere opleiding? Je bent onzeker of de baan die je hebt wel écht bij je past. Sinds het bedrijf waar jij voor werkt gefuseerd is met de voormalige concurrent, boks jij op tegen de spanningen die jij op je werk ervaart. Door al die keuzes en veranderingen zit jij niet lekker in je vel. Hoe moet je daarmee omgaan? Paardencoaching helpt!

Acceptatie

Als je je onzeker voelt, maar dat niet wilt laten merken, kun je de mensen in je omgeving vaak nog wel om de tuin leiden, maar een paard prikt daar zo doorheen. Een paard merkt dat je niet ‘echt’ bent en laat dat in zijn gedrag zien door je als het ware een spiegel voor te houden. Het mooie is dat een paard daarbij niet oordeelt, maar hij reageert wel op je. En dan kun je nog zo je best doen om vol te houden dat het prima met je gaat, maar je hart blijft wat anders zeggen. Het paard laat precies zien hoe jij ervoor staat. Pas als je dát accepteert, kun je weer verder.

Nieuwe inzichten

Zo coachte ik laatst een onderwijzeres. Ze zat duidelijk niet lekker in haar vel en voelde zich onzeker over haar kunnen. Op school vonden er intern wijzigingen plaats en ze moest op een andere locatie gaan werken. Ze was er absoluut niet zeker van of ze daar wel klaar voor was. Tijdens de paardencoaching werd duidelijk, ook voor haarzelf, waar de knelpunten lagen. Ineens viel het kwartje en kwam ze tot nieuwe inzichten.

Studiehopper

Of die twintiger die twijfelde over zijn studie. Hij was al heel lang aan het ‘studiehoppen’, maar had het gevoel dat hij nog steeds niet goed op zijn plek zat. Nu ben ik geen studiebegeleider, maar samen met mijn paarden kon ik hem wel inzicht bieden waarom dit patroon zich steeds voordeed. Het had te maken met hoe hij reageerde wanneer hij tegen zaken aanliep die hij lastig vond. Dan gooide hij het bijltje erbij neer en was de motivatie om de studie af te maken ver te zoeken. De paardencoaching was voor hem best confronterend, maar maakte wel veel duidelijk. Het bood handvatten om nu eindelijk eens een studie af te maken.

Ondersteuning in traject

Ik behandel ook regelmatig cliënten die te maken hebben met PTSS: een posttraumatische stressstoornis. Dan is de sessie er vooral op gericht om te leren hoe ze moeten reageren wanneer een ander over hun grenzen heen gaat en rust te creëren om uitbarstingen van woede en agressie te voorkomen. Om deze mensen te ondersteunen in het traject is paardencoaching zo’n waardevolle manier om weer sterker te worden.

Paardencoaching

Elke keer weer ben ik geraakt wanneer ik getuige mag zijn van de helende kracht die van paardencoaching uitgaat. Mensen die zich kwetsbaar opstellen, zich openstellen en tot nieuwe inzichten komen waarmee ze verder kunnen. Mensen die je krachtig ziet worden en weer lekkerder in hun vel zitten. Dat alleen al maakt dit werk zó fijn om te doen!

De paarden verbazen me elke keer weer

Paardencoaching: een paar jaar geleden had ik er nog nooit over gehoord. Maar ik ontdekte toen wel wat het met me deed. Het waren heel bijzondere ervaringen tussen mijn paarden en mij. Dat was in een periode dat ik een heel heftige tijd doormaakte. Ik had zelf enkele paarden en ik merkte hoe ze reageerden. Ik merkte dat er meer was.

Helend

In de omgang met mijn dieren merkte ik dat ze anders reageerden wanneer ik eerlijk was over mijn gevoel, en gewoon hardop uitsprak dat ik een rotdag had, dan wanneer ik me groot hield en deed alsof er niks aan de hand was. Als ik eerlijk en open was, werden ze aanhankelijker. Er leken bepaalde blokkades tussen ons uit de weg te zijn geruimd. Dat had een helende werking.

Helder en duidelijk

Omdat ik er niet zeker wist of ik het me inbeeldde, vroeg ik een vriendin van mij om met mijn paarden in de bak te gaan staan. Ik wilde kijken of het bij haar ook werkte. En inderdaad, ook tijdens die sessie kwamen er bepaalde dingen uit. Op een heel ander gebied dan bij mij, maar wel heel helder en duidelijk.

Leerproces

Toen is het bij mij gaan rollen. Pas later ben ik op internet gaan zoeken naar wat ik had ervaren. Deze manier van werken met paarden bleek zelfs een naam te hebben: paardencoaching. Ik ben gezegend met allemaal lieve mensen in mijn omgeving, die me de kans gaven om dit verder te onderzoeken, uit te gaan bouwen en ervan te leren. Doordat ik het me helemaal door eigen ervaringen en onderzoek eigen heb gemaakt, zit ik niet vast aan bepaalde methodes en opleidingen.

Eerlijkheid en openheid

Bij mij staan eerlijkheid en openheid altijd voorop. Dat geldt zowel voor de individuele als de teamsessies. Pas als de eerste stap in alle eerlijkheid en openheid is gezet, kunnen we gaan werken aan een oplossing. Uiteraard allemaal in een veilige setting. Al zal ík het misschien niet meteen zie, een paard merkt wel meteen wanneer je niet eerlijk bent. Daar prikt hij zo doorheen en aan zijn reactie kan ik het dan ook aflezen.

Spiegel

Het mooie aan een paard is dat hij je doorziet, hij houdt je een spiegel voor, maar hij oordeelt niet. Hij reageert op wat jij uitstraalt. Hij laat eerlijk zien hoe de situatie is. Zodra je dat accepteert kun je verder. Er valt een zekere last van je hart waarmee je niet meer hoeft te worstelen. De situatie is zoals die is. Er komt rust.

'Kippenvelmoment'

Paarden verbazen mij elke keer weer. Het is zó bijzonder hoe ze op dingen reageren! Ik blijf me verbazen over de connectie tussen paard en mens. De ene keer is dat echt grappig, de andere keer is dat voor mij een 'kippenvelmoment'. Vooral wanneer iemand zich helemaal openstelt. Wanneer een stoere vent, met een gesloten en neutrale houding, ineens toegeeft dat hij besloten heeft zich zo op te stellen sinds hij vroeger gepest werd. Alleen al hem dát te horen zeggen, is goud! Ik vind het zo'n eer als iemand zich door paardencoaching zich zo openstelt. Dat iemand zich, door de sfeer die het paard en ik neerzetten, vertrouwd voelt. Dat zorgt elke keer weer voor een gevoel van verwondering.

Janneke van Bergeijk

Paardencoaching laat teams weer samenwerken

Weet je nog hoe je vroeger bij de gymnastiekles soms zelf je eigen groepje mocht samenstellen? Jij en je tegenstander kozen om de beurt een kind, net zo lang tot er twee teams waren ontstaan. Natuurlijk koos jij als eerste je beste vriendjes en vriendinnetjes én de kinderen die het best, snelst of sterkst waren. Samen moesten jullie immers het andere team verslaan.

Niet iedere groep vormt een team

Op een soortgelijke manier vormen jij en je collega's een groep. Stuk voor stuk zijn jullie door je werkgever uitgekozen om samen tot de beste resultaten te komen. Net als dat in de samengestelde groepjes vroeger bij de gymles ook niet altijd het geval was, vormt een groep mensen niet automatisch een topteam. Niet iedereen is even goed op elkaar ingespeeld. Soms heerst er een eilandjescultuur, zijn er onderhuidse spanningen of ontbreekt het bepaalde mensen aan de juiste leiderschapskwaliteiten.

Wat is de oorzaak?

Er kunnen allerlei factoren meespelen waarom er binnen een organisatie niet effectief gewerkt kan worden. Ondanks het feit dat het personeel bestaat uit kundige en gekwalificeerde mensen. Maar hoe bereik je dan een betere samenwerking? Hoe verbeter je de onderlinge sfeer? Hoe bewerkstellig je dat mensen elkaar accepteren en beter gaan communiceren?

Onderlinge verhoudingen in beeld

De enige manier om dat te bereiken is om alle onderlinge verhoudingen binnen het team in beeld te brengen. Van daaruit kun je verder werken. 'Iemand' die daarbij van grote waarde kan zijn, is het paard. Met paardencoaching voor teams wordt duidelijk waar ieders kwaliteiten liggen en hoe de onderlinge verstandhoudingen zijn. Paardencoaching helpt bij de ontwikkeling van het team, maar ook bij individueel leiderschap. Teams worden hechter en werken effectiever samen. Managers worden leiders.

Hiërarchie binnen de 'kudde'

Een paard is een kuddedier en ziet het team als onderdeel van zijn kudde. Voor een paard is de hiërarchie binnen zijn kudde erg belangrijk en hij zal dan ook onmiddellijk scannen wie de leider is en wie lager staat in rangorde. Daarom is een paard ook bij uitstek geschikt om jou te spiegelen welke rol jij binnen de groep inneemt. Hij verbindt er overigens geen oordeel aan. Het gebeurt op een zachte manier. Als vanzelf gaat het team tijdens een sessie paardencoaching met elkaar communiceren en samenwerken en ontstaat er een eenheid. Dat is elke keer weer zo bijzonder om te zien.

Paardencoaching voor elk team

Paardencoaching voor teams kun je overigens met elk 'team' doen, dus bijvoorbeeld ook met een groep vrienden of als familie-uitje. Het maakt niet uit of er serieuze onderwerpen aan bod komen of dat het bedoeld is als speelse activiteit, maar je zult hoe dan ook nieuwe inzichten verwerven over je eigen rol binnen een groep. Het is een prachtige ervaring en ook nog eens ontzettend leerzaam.